Magas rosttartalom, finom müzlik, kevesebb éhségérzet. Ha ezeket a dolgokat összeadod, akkor a végeredmény az útifű maghéj lesz. Most hallasz róla először? Nem baj, ugyanis egy teljesen természetes anyagról van szó, pontosabban Indiában őshonos növényről.
Legnagyobb előnye, hogy olyan magas a rosttartalma, hogy rengeteg vizet képes megkötni, így turmixokban, pudingokban és levesekben is tálalhatod. Sőt, egyesek kúraszerűen alkalmazzák, ami megtisztítja az emésztést és csökkenti az étvágyat. Innentől kezdve szabadon dönthetsz arról, hogy a testednek mire van szüksége, de azért egy próbát biztosan megér. Lehet, hogy már Te sem tudod, mit tegyél az asztalra, a reggelik unalmassá és nehézzé válnak. Ha a kedvenc kávéd mellé semmit sem fogyasztasz, akkor eljött az újítás ideje!
A szakértők szerint nem érdemes kihagyni a fő étkezéseket, úgyhogy legalább egy kis útifű maghéjjal megbolondított turmixot vegyél magadhoz, ami egyszerre táplál, miközben elveszi a későbbi éhségérzetet. Nem bánod meg, ha kipróbálod!