Veszélyes és szép a tűzijáték

Tűzijáték

Tűzijáték

A hosszú téli estéken mi mással tölthetnék el az időt, minthogy gyönyörködünk a pirotechnikai eszközök szépségében? A szilveszter közeledtével egyre több helyen tűnnek fel a tűzijáték termékek. Ezeket aztán megvásárolhatjuk, de vigyázni kell, mert a legtöbbet csak adott időszakban szabad alkalmazni. Vannak azonban olyan típusok is, amelyek az év bármelyik napján felhasználhatóak.

Az üzletek vagy weboldalak gyakran kitérnek ezekre az információkra is, de ha mégsem, akkor az érvényben lévő jogszabályokban utánaolvashatunk a tűzijáték felhasználása törvényeinek. Ahogyan sokan tartják, mindent lehet, csak ne lássa meg a rendőr. Ez azonban nem éppen így van, mert az életünkre is veszélyesek lehetnek a nem átgondoltan felhasznált eszközök.

Szépek és odafigyelést igényelnek egyaránt, így kellő megfontoltságra és érettségre van szükség használatuk esetén. Jobb, ha csak olyan személy jelenlétében kerül megvásárlásra és begyújtásra a tűzijáték, akinek van tapasztalata ezen a téren, és kellő óvatossággal tud bánni velük.

Print Friendly, PDF & Email