Az édesvizi tenyésztett gyöngy ékszerek törődést igényelnek

Édesvizi tenyésztett gyöngy ékszerek

Az emberek általában kellő figyelmet fordítanak a kiegészítőkre. Az édesvízi tenyésztett gyöngy ékszerek is különleges bánásmódot igényelnek. Ezek a kellékek, vagyis azok alapanyagai nyugodtan a drágakövek családjába sorolhatóak.

Az ilyen kiegészítőket a szakértők a színűk, a formájuk, valamint a fényük szerint osztályozzák, értékelik fel. Szóval elég nagy törődést igényelnek, azonban nem kell megrémülni, mert ha az alapszabályokat rendszeresen betartja, nem lehet semmiféle probléma.

Mivel az édesvízi tenyésztett gyöngy ékszerek felülete nagyon érzékeny, könnyen karcolódik, megsérül, ezért vigyázni kell rájuk. Ebből kifolyólag mindenképp kerülje el a különböző fémekkel, drágakövekkel való ütközést és érintkezést. Érdemes óvni a mechanikai hatásoktól. Léteznek kifejezetten tárolásra kialakított tartódobozok és táskák.

Az édesvízi tenyésztett gyöngy ékszerek tárolása történjen száraz, hűvös helyen, mert ha például a fűtőtest melege vagy a napsugárzás tartósan éri, akkor a külseje berepedezhet.

Print Friendly, PDF & Email