Passzív ház klíma és napelem felhasználásával

A klíma nyáron is nagyszerű

A klíma nyáron is nagyszerű

A passzív ház hűtése és fűtése, a megfelelő komfortérzet biztosítása megoldható korszerű légkondicionáló berendezések telepítésével is. Természetesen a klíma működtetéséhez áramra van szükség, de ez egyszerűen megtermelhető a hálózatra kötött napelemekkel.

A napelem nem ugyanaz mint a napkollektor, bár mindkettő a Napból érkező energiát hasznosítja. A napelem a sugárzást villamos energiává alakítja, míg a napkollektor vizet melegít fel, fűtés vagy használati meleg víz előállítása céljából. Tehát, ha elegendő napelem szerelhető fel a háztetőre vagy a ház mellé, akkor fedezhető az éves energiaigény.

A nyáron előállított többletet a hálózatba táplálja vissza a rendszer, majd télen vagy mikor nem termel elég energiát a napelem, akkor ezt fel lehet használni. Ugyanaz a klíma dolgozhat a megtermelt energiát felhasználva, nyáron hűti, máskor meg fűti a lakást, hogy biztosítsa az állandó hőmérsékletet, páratartalmat, komfortos környezetet a lakók számára. Az áramszolgáltatónál éves elszámolással történik a termelt vagy fogyasztott energia számlázása.

Print Friendly, PDF & Email