Kislánykorunkban nagyon gyakran édesanyánk körül „lábatlankodtunk” a konyhában, amikor készítette az ebédet. Sok konyhai trükk így „ragadt ránk”, hogy hallottuk és láttuk tőle, illetve nagymamánktól. Természetesen ők sem tudtak mindent és amikor szükséges volt, szívesen elővették a már rongyosra olvasott, dédnagymamától örökölt szakácskönyvet. Napjainkban azonban már változott a helyzet, hiszen ma már a megfelelő receptkönyv könnyebben beszerezhető.
Az internet lehetővé teszi azt is, hogy webáruházakból rendeljünk. Így a receptkönyv megvásárlása gyorsan, kényelmesen és otthonról történhet, nem szükséges órákat utazással tölteni. Van valami különös varázsa annak, amikor megérkezik és kezünkbe vesszük a könyvet, belelapozunk, majd olvasni kezdjük a rengeteg finomság elkészítési módját. Egy „igazi” receptkönyv, ami érthető szöveggel és áttekinthető tartalomjegyzékkel rendelkezik, sőt, még fázisfotókat is tartalmaz. A szakácskönyv sohasem fog „kimenni a divatból”, hiszen generációk tanulhatnak belőle és készíthetik a finomságokat a receptek alapján.