Hazánkban is népszerű a borfogyasztás. Az elmúlt években a borok visszatértek az őket megillető helyre, hiszen hosszú évekig a sörök voltak igen népszerűek. Hazánk elsősorban bortermő vidék, hiszen éghajlata és talaji adottságai rendkívül jók a vörösborok termesztéséhez. Szinte minden régióban termelik, hiszen a vörösborok zamatára kihat a szőlőskert fekvése és a talaj összetétele. Minden tájegység jellegzetessége megtalálható az ott termelt vörösborok zamatában, de természetesen az évjárat is nagyon fontos.
A vörösborok szinte élő anyagok és a megfelelő szaktudással nagyon sokfajta íz hozható elő belőlük. A termelők egyre újabb technológiákat alkalmazva jutnak el a kiváló minőséghez. Ezt természetesen a vásárlók is díjazzák. Hazánk borfogyasztóinak szerencséje, hogy a hazai termelés túl kicsi ahhoz, hogy a világpiacon komoly szerepünk legyen, hiszen a minőségi mennyiséghez nincs elég terület. Éppen ezért, a termés legnagyobb része az országban marad és élvezhetjük a kiváló eredményeket.