Jól járunk a huzalszeg használatával

Huzalszeg

Az emberiség nagy eredménye, hogy egyszerű alapanyagokból elképesztően összetett dolgokat képes alkotni. Attól függően, hogy fából, fémből vagy bármilyen más anyagból készül a termék, különböző kötőanyagokra van szükség.

A fa esetében az anyag, amivel az alkotórészeket egymáshoz illesztik, lehet ragasztó vagy huzalszeg. Ez egy fémhuzalból készült, hegyben végződő eszköz, amivel összekapcsolhatjuk a darabokat, hogy majd a munkánk végén egy tartós tárgy kerüljön ki a kezeink közül.

Tartós, mert a huzalszeg behatol a fa rostjaiba, így a két külön alkotórész eggyé válik és csak nagyon erős feszítésnek enged. A ragasztó viszont csak a felületeket tapasztja egymáshoz, nagyobb odafigyelést és türelmet igényel, hogy ezzel is valóban hosszútávon maradandót tudjunk alkotni.

A huzalszeg egyik végén egy lapos fej található, ami kiválóan alkalmas arra, hogy az elkészült tárgyra, bútorra szánt díszítő elemeket a helyükön tartsa. A szeg nagyon egyszerű eszköz, mégis olyan sokoldalú, hogy nincs szükségünk helyette más alternatívára.

Print Friendly, PDF & Email