Baba testápolás káros anyagok nélkül

baba testápolás

Baba testápolás

Féltő és szerető szülőként a legkisebb rossztól is meg akarjuk óvni a gyermekeinket. Mindent megteszünk azért, hogy ne fázzanak meg, ne sérüljenek és ne okozzon számukra semmi fájdalmat. Azonban a baba testápolás témaköréről sem feledkezhetünk meg, mert ha nem jól választunk a megannyi elérhető termék közül, akkor mi magunk is több kárt okozhatunk a kicsiknek, mint egy megfázás vagy elesés.

Bár a baba testápolás kategóriájába tartozó kozmetikumokra elég szigorú szabályozások vannak érvényben, az átlagos krémek és fürdetők még így is sok olyan összeevőt tartalmazhatnak, amelyek kockázatosak nemcsak a bébik érzékeny bőrére, hanem az egészségére nézve is.

Ezért is érdemes inkább a paraffinviaszoktól, paraffinolajoktól, drasztikus konzerválószerektől, BHT-től, szintetikus illatanyagoktól, parabénektől mentes, bizonyítottan bio termékeket keresni, amelyek csak olyan dermatológiailag tesztelt és főként természetes anyagokból készülnek, amelyek várhatóan nem idéznek elő semmilyen kellemetlen tünetet.

Tehát, amennyiben ezekkel történik a baba testápolás, akkor nem kell tartani a bőrszárasságtól, az irritációtól vagy a hosszú távú negatív hatásoktól.

Print Friendly, PDF & Email