Az ünnepi alkalmakhoz pezsgő illik

Eredeti Francia pezsgő

Eredeti Francia pezsgő

Az ünnepi alkalmakkor a szervezők arra törekednek, hogy különleges hangulatot, emlékezetes pillanatokat produkáljanak. Egy jeles esemény csúcspontján pohárköszöntővel dicsérik az alkalmat.

Erre más nem is lehet alkalmasabb, mint a pezsgő, hiszen ez az italok királynője. A pezsgő különleges aromája a hosszú érlelés során jön létre. A hideg pincékben, a többéves érlelési folyamat során keletkeznek a jellegzetes aranyló buborékok. Ez teszi ezt az italt ennyire különlegesnek. Az eredeti pezsgők kizárólagosan Franciaországból származnak.

Az ital első gyártói Franciaország Champagne tartományából származnak, ahol kiváló szőlőtermő vidék van. Ezen a vidéken a szőlőtermesztés közel 1000 éves hagyományra tekint vissza. Az első pezsgőt Pierre Pérignon kísérletezte ki az 1600-as évek közepén, amikor egy apátság borospincéjét bízzák rá. A buborékos bor előállításának a folyamata a lényege, hogy a még nem teljesen kierjedt bort lepalackozzák és hűvös helyen tárolják. A must erjedése a palackban fejeződik be, megtartva a benne felszabaduló gázokat.

Print Friendly, PDF & Email