Mindenki szereti jól indítani a reggelt. Ahogy megkezdjük mindennapi teendőinket, az rányomja bélyegét az egész nap mozzanataira. A reggeli egy nagyon fontos pontja ennek és egyik közkedvelt fogyasztási cikke lehet a gluténmentes kenyér.
Mindegy, hogy most zsírral, margarinnal vagy akár magában tejjel, teával fogyasztjuk, a lényeg, hogy általában minden háztartásban megtalálható és sokszor vele kezdjük a reggelt. Szinte már hagyományosnak mondható, hogy sok ételt a kenyérrel fogyasztunk, olyan mértékben, hogy nélküle el sem tudjuk képzelni az elfogyasztását. A mi tájainkon ennek nagy hagyománya van.
A készítés és fogyasztás az ünnepek velejárója és van külön ünnep is, mint például az új kenyér napja. Van, aki nagyon szereti és van, aki kevésbé, olyan is előfordul, hogy otthon készítjük, amennyiben van rá lehetőségünk. A gluténmentes kenyér annyiban különbözik a többitől, hogy nem hagyományos gabonákból készül, hanem szinte minden másból, akár még zöldbanánból is. A lényege ugyanaz, hogy ízletes legyen és örömmel fogyaszthassuk.