A nádcukor előállításának technológiája

Nádcukor

Az általunk ismert kristálycukrot hagyományosan cukorrépából állítják elő. A folyamat során igen sok vegyszerre van szükség, ami sem a környezetre nem gyakorol jó hatást, sem az emberi szervezetre. Ezért érdemesebb a nádcukor használata mellett dönteni.

Ezt ugyanis természetes úton, fizikai módszerekkel állítják elő. Sajtolással vonják ki a cukros levet a nádból, majd centrifugálással választják külön a frakciókat. Végül pedig szárítással nyeri el a nádcukor a végleges formáját.

Vegyszermentes az előállítás, így igen környezetbarát technológiáról beszélhetünk. Ugyanakkor, így az értékes tápanyagok sem sérülnek. Ezért a nádcukor sokkal összetettebb, mint a hagyományos kristálycukor. Ízében is felfedezhetünk némi eltérést, hiszen karamellás jelleggel bír a cukornádból készült termék.

Tökéletesen alkalmas a kristálycukor kiváltására. Használhatjuk kávék, teák, sütemények édesítésére. Különleges ízekkel teheti izgalmasabbá az ételeket, italokat és a desszerteket, ha a nádcukor használata mellett dönt.

Print Friendly, PDF & Email